Trump får beröm för sänkta ölskatten

Donald Trump hyllas för att ha gjort sänkt ölskatt permanent i USA innan han lämnar Vita Huset. Foto: Pixabay.

Han är på väg bort. Men Donald Trump hann se till att det blir lägre ölskatt i USA innan han tackar för sig.

Ni är säkert insatta i det amerikanske valet och det långa efterspelet med anklagelser om valfusk i flera delstater. Till slut verkar Donald Trump ha insett att Joe Biden ska bli ny president, men in i det sista är den omstridde presidenten med och genomför förändringar.

Nu får han beröm efter att ha skrivit på lagförslaget som bland annat garanterar lägre skatt på öl för mindre bryggerier i landet.

– Jag vill tacka president Trump och hans administration för deras ledarskap när de ordnar fram välbehövlig hjälp för amerikanerna. Den permanenta skattesänkningen på alkohol kommer att leda till fler amerikanska jobb i en tid när väldigt mycket är ekonomiskt osäkert, säger Jim McGreevy, vd för Beer Institute till Yahoo! Finance.

Skatten har varit sänkt på prov i två år för de mindre bryggerierna, och gäller för de företag som producerar mindre än runt 7,2 miljoner liter öl per år. Det handlar då om en halvering av skatten och de pengar som inte gått till skatt har istället investerats i nyanställningar, bättre arbetsmiljö och expansion av företagen.