Tredje Långgatan kan bli gågata året runt

Tredje Långgatan i Göteborg är på väg att bli permanent gågata. Det skulle bland annat ge gatans krogar möjlighet att ha uteserveringar under en större del av året.

Det är Göteborgs-Posten som berättar om planerna för Tredje Långgatan. Under ett par år har det testats att ha gatan som gågata från maj till slutet av september och i fjol togs det beslut om att ha den lösningen permanent.

Men nu finns alltså långt gångna planer på att ha Tredje Långgatan som gågata året runt.

– Vi håller på att skriva ett gemensamt yrkande. Förhoppningsvis hinner vi få med det på nämndens möte i veckan, säger moderaten Axel Josefsson, som är andre vice ordförande i trafiknämnden, till GP.

Även socialdemokraterna är positivt inställda till förslaget och har bland annat tagit ett lokalt kongressbeslut i frågan tidigare. Det är dock ännu oklart när en permanent gågata kan vara helt beslutad. Fastighetsägare och Räddningstjänsten ska kopplas in och målet är att få en så bred enighet som möjligt. Bland annat skulle det försvinna parkeringsplatser i ett område där det redan kan vara svårt att ställa i från sig bilen.

Om det blir en permanent gågata handlar det om den del av gatan som ligger närmast Linnégatan. 

Läs hela artikeln här.