Trästuga mitt i Tokyo blir Omnipollobar

Henok Fentie räknar med att baren i Japan öppnar under våren. Foto: Montage.

En före detta ålrestaurang. Det blir platsen när Omnipollo öppnar sin första bar utanför Europa. Platsen blir Tokyo och premiären sker under våren.

Omnipollo fortsätter att utveckla sitt barkoncept. Efter två satsningar i Stockholm och en i Göteborg, tog man i fjol steget utomlands när en bar i Hamburg öppnades. Nu är det dags för nästa bar och platsen är Tokyo.

– Vi har drömt om det enda sedan starten. Entusiasmen som vi mött där hittar vi nästan ingen annanstans i världen, säger Henok Fentie på Omnipollo.

Dessutom har man hittat en speciell plats att vara på. Tidigare var det nämligen en ålrestaurang på platsen.

– Vår japanska partner hittade en helt unik liten trästuga mitt i stan, vilket är extremt ovanligt eftersom att de flesta byggnader från den tiden antingen bombats eller rivits. Vi kände att tiden var mogen.

Planen är att ha tio kranar med noga utvalda öl på det nya stället. Men det kan även bli fler kranar och då kanske i första hand för att använda vid speciella tillfällen. När det gäller maten var det ingen tvekan om hur samarbetet skulle se ut.

– Tanken nu är att vi ska jobba med det extremt ambitiösa och unga kockgänget bakom restaurang Kabi. Vi har jobbat tillsammans tidigare och hela teamet på Omnipollo älskar dem.

Under våren är förhoppningen att baren ska öppna och det blir då Omnipollos femte egna bar.