Viktor vill slippa Tetris på arbetet

BRYGGERIENKÄT 2019-2020

Viktor Hansen hoppas att det blir en flytt av bryggeriet under 2020. Foto: Ronny Karlsson.

Centralbryggeriet vill satsa på fler mässor och större lokaler under 2020. Det och mer får du veta här.

1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2019?

– Det har varit ett händelserikt år, i slutet av 2018 tog vi över en festlokal som vi arbetat mycket med. Vi har även sponsrat olika lokala hembryggningsprojekt samt anställt en ny säljare. Det bästa får nog ändå vara all tid vi lagt på att konstruera ett eget CRM-system som kommer underlätta extremt mycket. Prognosen just nu är att vi sparar cirka 40 timmar per vecka med hjälp av det som vi kan lägga på roligare saker, som mässor och öl.

2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2020?

– Vi har varit ganska sparsamma på att åka iväg på mässor, det kommer vi försöka satsa mycket mer på under 2020. Vi har även planer på att byta lokaler, främst på grund av att vi blivit väldigt trångbodda så just nu har vi lager och produktion på två skilda platser. Vi har funnits på samma plats i sex år och med den erfarenhet vi har nu så hade vi byggt ganska mycket annorlunda. Så en flytt hade varit skönt, främst för att slippa så mycket Tetris med pallar och dylikt men samtidigt för att kunna effektivisera andra flöden.

3. Hur mycket öl producerade ni 2019 och hur mycket räknar ni med att producera under 2020?

– Vi bryggde cirka 100 000 liter 2019, målet för året var 120 000 liter men vi har lagt mycket tid på annat så målet för 2019 får flyttas fram till 2020. Gärna mer!

4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2020? Varför?

– Differentierad alkoholskatt. Intresset för öl fortsätter att växa och fler utländska bryggerier kommer in på den svenska marknaden så om många svenska ska kunna fortsätta att leverera krävs liknande förutsättningar även för oss här på hemmaplan. Det hoppas jag våra politiker tar till sig och ser över noga.

5. Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2019? Varför just det bryggeriet?

– Det får bli Apex även detta år. De levererar alltid riktigt bra kvalitativa humlade produkter!