Trångt hos Odd Island med nya lagertankar

Jesper Lindberg, Peter Iwers och Daniel Svensson är nöjda med att ha sina nya tankar på plats. Foto: Montage.

Tankar finns på flytt och expansion. Just nu räcker det med nya tankar, men det här är sista möjliga expansionen på befintlig yta för Odd Island.

Ni kan säkert historien om hur In Flames-trummisen Daniel Svensson lämnade bandet och startade bryggeriet Odd Island i Fjärås 2016. Bandets basist Peter Iwers anslöt lite senare och numera brygger man sina öl i större lokaler i Lindome.

Men kanske är lokalerna inte tillräckligt stora. Nu har man i alla fall gjort den sista möjliga expansionen på den yta man har tillgänglig.

– Nu är det ganska fullt, speciellt de dagar när vi paketerar öl, säger Svensson.

Den senaste investeringen handlar om två stycken tankar på vardera 4000 liter. Det ger en total tankkapacitet på 26 000 liter och skapar ett bryggeri där det inte finns mycket yta kvar.

– Det är svårjobbat vissa dagar men vi ska inte klaga när vi växer, menar Svensson.

De nya tankarna ska framför allt användas till lageröl och planen är att dubbelbrygga för att fylla dom. Även om lagerölen kräver lite längre lagringstid så ökar kapaciteten rejält för Odd Island.

– Vi skulle behöva större lokaler och tittar på en lösning. Någon form av expansion behöver det bli inom något år.

Det är framför allt under de 18 senaste månaderna som det tagit fart och det är lageröl som Gött Änna och Västkustpilsner som blivit populära på Systembolaget. Dessutom kommer en ny IPA på bolaget 11 februari så bryggandet går på högvarv. Det ölet har Systembolaget önskat sig 40 000 burkar av.

– Vi skulle kunna sälja mer öl om vi kunde brygga mer. Vi har fått tacka nej till vissa kunder, säger Svensson.

Förhoppningen är att de nya tankarna ska råda bot mot det.