Tornado slog sönder bryggeri och taproom

Såväl bryggdelen som ett taproom slogs sönder av en tornado. Nu får Skeleton Key god hjälp av vänner i branschen. Foto: Screenshot.

En tornado slog sönder såväl bryggeriet som ett taproom. Nu försöker närliggande bryggerier att rädda vännerna på Skeleton Key Brewery.

 

Det kommer att ta tid innan Skeleton Key Brewery kan ha någon verksamhet i sina lokal i Woodridge, Illinois. För några dagar sedan drog en tornado in över staden och bryggeriet var en av byggnaderna som drabbades.

Såväl bryggerilokalen som deras taproom slogs sönder och byggnaden är allt annat än stabil.

– Snälla kom inte nära byggnaden, inte ens när gatan har öppnat igen. Byggnaden har lidit extremt stor skada och vårt taproom är förstört. Vår utrustning verkar vara intakt och vi hoppas på att kunna rädda ölet när det är säkert att gå in i byggnaden, skriver bryggeriet på Facebook.

Uppslutningen från närliggande bryggerier har betytt mycket för personerna bakom Skeleton Key. Uppemot 20 olika bryggerier har erbjudit hjälp på olika sätt.

Miskatonic Brewery ordnade med ett evenemang där Skeleton Key fick sälja lite av den utrustning som kunnat räddas. Mikerphones Brewings Mike Pallen ordnade fram en gaffeltruck så att man kunde lyfta ut en del av den öl som fanns inne i det skadade bryggeriet.

Flera bryggerier i närheten har också kopplat på öl från Skeleton Key och tänker ge intäkterna till det utsatta bryggeriet.

Via en sajt har det också ordnats med en insamling där personer och företag bidragit med över 100 000 dollar som ska gå till uppbyggnaden av bryggeriet.