Tobbe fixar mässa och öl för ölsamlare

BIldspel

Bild 1 av 3

Tobbe Johansson är en hängiven samlare och nu ordnar han med samlarmässa på Majornas Bryggeri.

De som gillar både ölprylar och öl får sin egen dag i mars. Då fixar nämligen Tobbe Johansson och Majornas Bryggeri en samlarmässa med öppen bar.

 

I takt med att ölintresset ökar blir också samlarna allt fler. Det kan samlas på allt från etiketter till reklamskyltar, öppnare och flaskor.

Tobbe Johansson är en av de aktiva samlarna och eftersom han dessutom är delägare i Majornas Bryggeri var det inte svårt att välja plats när han fixar med samlarmässa 21 mars.

– Jag har fixat med en del privata träffar men det här blir något helt annat. Det är öppet för allmänheten och det kommer att vara samlare från olika delar av landet på plats, säger Johansson.

På de här träffarna brukar samlarna tycka om att visa upp sina rariteter, men de är också på plats för att köpa, sälja eller byta pryar med varandra. Extra spännande blir det när Majornas Bryggeri ligger i en stadsdel där det genom tiderna funnits en rad olika bryggerier.

– Det finns många i Göteborg som haft släktingar på de bryggerierna och de har säkert en del saker hemma. Det vore kul om de dök upp med sådana prylar, säger Johansson.

Under hela träffen håller Majornas Bryggeri sin bar öppen och det blir en chans för besökarna att dricka lite gott medan de gör affärer eller bara njuter av alla prylar som kommer att finnas på plats.

– Det går att ta med vad som helst, och det är inte ovanligt att folk samlar på saker från en stad eller en stadsdel. Har man ölgrejer är det bara att komma, säger Johansson.