Bakverk i fokus när Dugges gör samarbete

Tomas Halberstad och Lisa Forsberg samarbetar i nästa Spotlight-projekt. Foto: Ronny Karlsson.

Snart är det dags för ett nytt öl i Dugges konstnärsserie Spotlight. Den här gången handlar det om bakverk och Doux Pastry.

Bakom Doux Pastry står Lisa Forsberg som satsar på veganska bakverk. Snart är det premiär för det öl hon tagit fram tillsammans med Dugges.

– Det är en helt ny grej för mig och är det roligaste jag gjort sedan jag startade företaget, säger Forsberg.

Senast som det kom ett öl från Spotlight-serien var det konstnären Ollio som var samarbetspartner och det resulterade i en lager. Nu är planen att göra ett syrligt öl som ska smaka som en fransk jordgubbstårta.

– Vi vill uppmärksamma konstyttringar i en bred bemärkelse och det finns inte många veganska bakverk som är så här goda, säger Tomas Halberstad på Dugges.

En av bonusarna med det här projektet var att det krävdes en ganska noggrann provning av olika tårtor innan man kom fram till vad som skulle fungera bäst i ett öl.

– Vi diskuterade sedan om vi skulle göra en stout eller en suris. Första tanken var stout men till slut bestämde vi oss för en syrlig öl, säger Halberstad.

Doux Pastry jobbar bland annat med catering och gör också efterrätterna till Brewers Beer Bar. Ölet kommer troligen att ha premiär under Dugges 15-årsfirande i april och då kan Lisa Forsberg kanske också få prova ölet på det sätt hon allra helst vill.

– Det vore en dröm att göra en beer-float där det här ölet serveras med glass, säger hon.

Planen är också att ölet ska komma på Systembolaget under våren, men där finns ännu inget spikat.