Tioårsfest för baren som blivit en succè

Det bjöds förstås på tårta när Mikkeller Bar firade tio år i helgen. Foto: Mikkeller.

Mer än bara en sportbar och en plats att visa upp sina egna öl. Det var grunden när Mikkeller Bar startades på Viktoriagade i Köpenhamn. I helgen firade man tioårsjubileum på baren.

Det var alltså 2010 som den första Mikkeller Bar öppnades, och baren blev snabbt ett populärt tillhåll för ölintresserade danskar och svenskar.

– När mina öl började att bli framgångsrika saknade jag en plats att visa upp dom på. Det gällde både för mina öl och för andra duktiga bryggeriers öl. Jag ville skapa en mer sofistikerad bar istället för en typisk sportbar med tv-skärmar och bara män som gäster. I dag låter det som en ganska typisk bar, men när vi öppnade var det här ovanligt, säger Mikkel Borg Bjergsö.

Han hade då inga planer på att låta barbyggandet expandera runt om i världen.

– Inte alls, men när Mikkeller Bar Viktoriagade blev en succé och varumärket spreds så blev det en naturlig utveckling, säger den danske ölentreprenören.

Under tioårsjubiléet fanns exklusiva öl från Mikkeller, men också öl från Cantillon och Fonta Flora.

Corona-viruset har förstås skapat problem även för Mikkeller och ett par amerikanske barer har stängts. Men planer finns fortfarande på att växa i fler städer.

– Vi har öppnat i Tokyo och Shanghai och ska öppna en bryggeripub i London. Alla de tre var planerade innan corona kom. Tiden som varit har satt sina spår och i dag fokuserar vi på att stabilisera våra befintliga affärer, men hoppas förstås på att växa i framtiden.