This Is How öppnar taproom i ny stad

När Gustaf Ahlin och This Is How etablerar sig i Skellefteå är det med ett delvis nytt koncept. Foto: Pressbild

Efter Piteå och Dundret satsar nu This Is How på en krog i Skellefteå.

Det började med Taps & Tacos hemma i Piteå, sen satsade This Is How på en till i Dundret.

Nu är det dags för nästa steg, men då har Taps tappat Tacos. Den nya satsningen heter bara Taps&

– Vi kallar det Taps& för att låta ölen styra kök och meny. I Skellefteå kommer vi börja med succén vi testat i Piteå – riktigt god tacos, säger Gustaf Ahlin, ölchef på This Is How.

Namnbytet gör att den nya restaurangen kan vara mer flexibel beroende vilka öl som finns för tillfället och vad de tycker saknas i Skelleteå i matväg.

– Om ett år kanske vi tar fram en perfekt öl till dumplings, pizza eller BBQ. Och då vill vi kunna göra restaurangen till ett schysst BBQ-ställe, pizzaplace eller dumplingshak. Vi vill även kunna bjuda in till gästspel där gästens inflytande på restaurangen blir tydlig, både i maten och interiören.

Taps& i Skellefteå tar över lokalerna efter Nygatan 57.

– Vi kommer att behöva riktiga ölfantaster som vill jobba på vårt nya Taproom. Så är du sugen, är du välkommen att höra av dig till oss, säger Gustaf Ahlin.

Det verkar inte som att Skellefteå är slutet på satsningen heller. Enligt nsd.se letar Gustaf Ahlin just nu även lokaler i Luleå (låst artikel).