Ten Hands hoppas på fler festivaler

BRYGGERIENKÄT 2019-2020

Robert Hedell svarar på våra frågor. Foto: Privat.

Ten Hands Brewing ska öka produktionen och passar på att hylla tre kollegor. Här är alla deras svar i vår enkätserie.

1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2019?

– 2019 var vårt första aktiva år så det har varit jätteroligt hela vägen. Vi är väldigt nöjda med det mottagande vi fått från konsumenterna. Som alltid superkul att stå på festivaler och servera sin egen öl och prata med folk, hoppas det blir ännu mer av den varan under 2020.

2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2020?

– Att börja släppa öl på burk är en av våra absolut viktigaste förändringar för 2020, vi har medvetet avvaktat med det men nu är det hög tid att det sker. Som småbarnsföräldrar så vet vi själva att det kan vara trixigt att lyckas gå till en bar och dricka öl så det kommer göra det lättare för alla att få tag på vår öl. Sen pågår det en del spännande diskussioner men det får vi återkomma till när allt är klart.

3. Hur mycket öl producerade ni 2019 och hur mycket räknar ni med att producera under 2020?

– Ungefär 20000 liter blev det under 2019 och vi hoppas kunna öka detta rätt så rejält med hjälp av bland annat öl på burk.

4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2020? Varför?

– Precis som många andra så tror vi att gårdsförsäljning samt lägre alkoholskatt för småproducenter är superviktigt och kommer diskuteras vidare. Det är en tuff ekonomisk verklighet vi lever i som småproducenter så alla ören hjälper ju.

5. Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2019? Varför just det bryggeriet?

– Tre riktigt smarriga öl vi drack på Great Swedish Beer Festival var:

Blue Whale från Psychopipes, en riktigt tjock och kletig stout på nätta 18.7% som drog åt portvinshållet, galen på alla sätt!
Ett barleywine med massa råg från Svartbergets Fjällbryggeri, sött och gött

En suris med drakfrukt och passionsfrukt från Northern Exposure, riktigt ren i syran och grymt snygg färg

Utöver detta så måste man ju nämna Wizard som levererat otroligt hög kvalité, både på öl och etiketter. Och sist men inte minst måste vi givetvis ge en high five till våra humlebröder i Apex som fortsätter visa var skåpet ska stå.