Nya lokaler väntar för Nya Carnegie

Christina Körmendi, vd på Nya Carnegiebryggeriet, ser fram emot att bryggeriet ska få större ytor. Foto: Ronny Karlsson.

Nya Carnegiebryggeriet vill växa och är samtidigt trångbodda. Därför byggs en ny tappningsanläggning i Jordbro söder om Stockholm.

Sedan Nya Carnegiebryggeriet startades 2014 har man växt varje år. Samtidigt är lokalerna i Hammarby Sjöstad begränsade och där är det svårt att växa ytterligare.

Därför har man nu beslutat att satsa på en ny tappningsanläggning i Jordbro. Där ska det en burkanläggning, men även kunna fylla flaskor och fat.

Samtidigt ska den nya yta som blir i befintliga lokaler användas för att öka sin bryggkapacitet.

– Varenda droppe Nya Carnegie bryggs i det historiska vackra Lumahuset, för där har vi vår själ. Vi ser väldigt mycket fram emot att kunna erbjuda vår öl till ännu fler ölälskare genom att utöka vår bryggkapacitet i Hammarby och starta tappning i Jordbro, säger Christina Körmendi, vd för Nya Carnegiebryggeriet.

Satsningen på burk känns naturlig för bryggeriet, då burken blivit mycket mer populär de senaste åren, och den är också ett mer miljövänligt alternativ än flaskan.