Tap takeovers hela våren hos Brewers

Få, om någon, i Sverige slår Brewers Beer Bar på fingrarna när det gäller tap takeovers. Sex stycken är inplanerade under våren och ännu fler kommer det att bli.

Brewers Beer Bar har under sina snart tre år profilerat sig på Göteborgs ölscen med att erbjuda en hel del tap takeovers. Ett koncept som började redan när Pelle Frost och Viktor Dahlberg jobbade på Ölrepubliken.

– Det är lite av Pelles signum med tap takeovers, säger Dahlberg.

I dagsläget finns sex olika sådana event inplanerade och det kommer att bli fler än så. Givetvis lockar varje tap takeover en del folk, men det är inte det primära i satsningen.

– Vi har ganska fullt här annars också, inte minst på helger när det är enklast att ha eventen. Men det är ganska få som gör det här och vi tycker det är kul. Även vår personal vill ha det så, och absolut minst vill vi ha det en gång i månaden, säger Dahlberg.

Det som hittills är klart för våren är en blandad kompott av svenska, danska och brittiska bryggerier.

Så här ser det ut.

Beerbliotek: Tap takeover nu på fredag, de tar med tolv olika svarta öl. Åtta på fat och fyra på burk/flaska.

Wiper&True: Brittisk bryggeri från Bristol som tar med sig åtta öl till en tap takeover 27 januari. En representant från bryggeriet kommer att finnas på plats.

Örebro Brygghus: Anders Granberg kommer till Göteborg 10 februari och tar med sig åtta olika fatöl. Dessutom blir det en specialöl på en provning som arrangeras i samband med besöket.

Dieu du Ciel: Peche Mortel-dagen genomförs 11 mars med ett antal olika varianter av bryggeriets imperial stout Peche Mortel.

To Öl/BRUS: Inget datum spikat ännu. Danskarna tar med sig så mycket produkter att det kommer att krävas mer än Brewers 14 ordinarie kranar. Nytt här blir också att det kommer att finnas cocktails på fat.

Cloudwater: Inget datum spikat. Manchesterbryggeriet siktar på att ha med sig öl till alla 14 kranarna.

Utöver detta lär det bli fler olika event med bryggerier på plats, men där är inte allt helt klart ännu.