Stockholmsbryggeri kör sydamerikanskt

Stockholm Brewing Taproom är namnet på bryggeripuben som också fått lite ny design. Foto: Privat.

Sydamerikansk mat och egna öl. Det är det nya konceptet för Stockholm Brewings taproom. Målet är att öppna mer och mer efter vägen.

 

När Stockholm Brewing flyttade till Frihamnen i Stockholm lanserade man också ett restaurangkoncept som gick under namnet Farm. Men nu provar man ny inriktning på maten.

Köket har nämligen tagits över att Nico och Maikel som går under namnet Santa Salsa.

– Vi har gjort om en del i restaurangen och maten är jättebra, säger Olly Bartlett.

De serverar den venezuelansk/colombianska specialiteten arepa som är ett majsbröd som fylls med olika saker och elva ölkranar med öl från den egna produktionen finns att välja bland.

I dagsläget håller man öppet på torsdagskvällar, och öppnar sedan vid lunch på fredagar och lördagar.

– Det har varit bra med folk och de verkar gilla det. Vi hoppas på att kunna ha öppet mer efter sommaren, säger Bartlett.

Det blir sydamerikansk mat i Stockholm Brewings Taproom i fortsättningen.

Stockholm Brewing har också investerat i en egen burklina och den ska börja att användas under sommaren.

– Det gör oss mer flexibla när det gäller hur ölen blir klara, vi kan anpassa förpackningen efter ölen, säger Bartlett.

Under september hoppas han dessutom på att ordna med en liten ölfestival under oktoberfest. Planen är då att bjuda in några av de svenska bryggerier som gör bäst lageröl.