Svenska bryggeriet gör läsk med Mikkeller

Beer Studio och Mikkeller inleder ett samarbete. Tillsammans ska de ta fram en blandning av en pale ale och en hantverksläsk, och produkten ska spridas i båda länderna.

Det är under varumärket Pop Art Craft Soda som Beer Studio tillverkat hantverksläsk sedan 2016. Nu tar man steget utomlands också, via ett samarbete med Mikkeller.

Produkten som ska skapas får namnet American Pale Soda och blir en läsk som bland annat smaksätts med humlesorterna azacca och citra.

– American Pale Soda är varken en traditionell läsk eller en öl, utan har med sig delar från båda sidor. Det handlar om att erbjuda något meningsfullt, gott och kul till dom som inte vill eller kan dricka alkohol, säger Oscar Brändström.

Läsken blir vegansk och man använder bara ekologiskt socker vid tillverkningen. Den kommer att finnas vid Mikkellers alla danska barer och kommer dessutom att dyka upp på utvalda ställen i Umeåtrakten. Planen är att på sikt sprida American Pale Soda över hela landet.

– Mikkeller är känt över hela världen som pionjärer inom craft beer så det är en enorm ära för oss att få jobba med dom. Detta är också bevis för att hantverksläsk är en av de hetare alkoholfria dryckerna i Sverige just nu, säger Brändström.