Svensk bryggeriduo på polsk ölfestival

Bildspel

Bild 3 av 4

Fredrik Ek hann med att prova lite öl också.


 

Två svenska bryggerier fanns på plats vid Beer Geek Madness i polska Wroclaw. Brekeriet och Dugges var inbjudna och fick uppleva en spännande festival.

Sammanlagt var det 25 polska och fem utländska bryggerier på festivalen. Förutom Brekeriet och Dugges var Mikkeller, Pöhjala och Stone Berlin inbjudna.
– Det var bra arrangerat och riktigt mycket folk. Det var många ölnördar där och det pågår en riktig ölboom i Polen, säger Fredrik Ek.
Han var Brekeriets representant på festivalen och fick jobba på en hel del under lördagen. Sammanlagt fanns 66 fatöl och över 300 flaskor på festivalen. Samtliga 2000 förköpsbiljetter var slutsålda och det kan ha varit mer personer än så på festen.
Cirka 30 artister uppträdde på tre olika scener och det var också en hel del fokus på mat.

Festivalen har också ett pris som heter Beer Geek Choice. Det går till det bryggeri som är populärast bland besökarna. Vinnare i år blev Browar Deer Bear och de vann faktiskt som förstapris en bryggning hos Dugges i Göteborg.

– Vi hoppas på att kunna sälja mer öl i Polen framöver och vi ska på en festival till i september. Utvecklingen går riktigt fort här, säger Fredrik Ek.