Suröl i världsklass på festival i Stockholm

Bildspel

Bild 1 av 7

Michel Wigardt och Michael Mathis har en hel del gemensamt, inte minst intresset för suröl.


 

3 Fonteinen kommer till en svensk ölfestival. I juni ställer man ut på Stockholm Brewers Festival tillsammans med bland annat Cascade, som gjort festivalölet tillsammans med Stockholm Brewing.

De belgiska surölsbryggerierna Cantillon och 3 Fonteinen är inte speciellt ofta ute på festivaler. Men inom ett par månader dyker båda upp på svensk mark. Cantillon kommer till Belgian Craft Beer Festival i Malmö i maj, och nu är det också klart att 3 Fonteinen kommer till Stockholm Brewers Festival- Katarina Kegger i juni.

– Vi var på en festival i Belgien i höstas och åt middag med dom. Då bestämde vi detta, säger Mark Stein som står bakom festivalen.

Utöver festivalbesöket blir det även en Beermakers Dinner med 3 Fonteinen i Stockholm.

Även amerikanska surölsproducenten Cascade kommer till festivalen och de har dessutom tagit fram festivalölet tillsammans med Stockholm Brewing.

Nyligen var Mark Stien och Austin Davis från festivalen i USA tillsammans med Stockholm Brewings Michel Wigardt och bryggde öl.

– Vi gjorde en blend som blir årets festivalöl, och det kommer att vara ett suröl med smak av fläder. Vi bryggde även ett öl som ska bli festivalöl till nästa år, Cascade lagrar sina öl ganska länge, säger Stein.

Cascade hyllas av många surölsälskare i USA men har ännu inte synts speciellt mycket i Sverige. Nu blir det alltså ändring på det.

Cirka tio lokala bryggerier kommer att finnas med på festivalen som genomförs 8-10 juni. Dessutom kommer gäster som Beavertown, Lervig och amerikanska Cloudburst.