Suröl men inga sura miner vid samarbete

Bildspel

Bild 1 av 4

Inga sura miner när Jesper Palm, Niklas Aronsson, Anders Granberg och Anna Claesson bryggde öl.


 

Sur öl men inga sura miner. Så blev det när Örebro Brygghus och Fermenterarna bryggde öl tillsammans nyligen. Snart ska de faktiskt tävla mot varandra också.

Fermenterarna har haft ett fantastiskt första år med bra respons på sina öl. Duon Niklas Aronsson och Anna Claesson har dessutom hunnit med att expandera och har nu helt andra möjligheter i sitt nya brygghus.

Nyligen var de också i Örebro för att brygga öl med Örebro Brygghus.

– Vi träffades första gången på En Öl & Whiskymässa i fjol och under vintern har vi mailat en hel del. Nu tyckte vi att ett samarbete låg bra i tiden, säger Jesper Palm på Örebro Brygghus.

Inte helt oväntat var det en suröl som bryggdes och den ska smaksättas med aprikos, gul persika och kalamansi.

– De gillar att både brygga och dricka surt och så är det med oss också. Så det var ganska givet, säger Palm.

Planen är att ölet ska ha premiär under GBG Beer Week, då de båda bryggerierna kommer att ha en gemensam tap takeover på Brewers Beer Bar.

Under den kvällen ska de dessutom tävla mot varandra. Tanken är att de ska brygga enligt samma recept på varsitt håll och sedan låta besökarna rösta om vilket öl som är bäst.

– Det är inte helt spikat ännu, men vi pratar om att göra en gose utan någon smaksättning. Då får de olika hussmakerna skina igenom ordentligt, säger Palm.