Musikstjärnan får behålla sin ölskylt

Musikstjärnan Ed Sheeran har sin egen privata pub, men pubskylten har det bråkats om i två år. Nu har Sheeran till slut vunnit striden.

Ed Sheeran är känd över hela världen för sin musik och har förstås tjänat en hel del pengar på det.

En del av de intäkterna har han satsat på en fastighet på landet i Suffork. Cirka 20 miljoner kostade det och därefter har Sheeran bland annat byggt en underjordisk gång från hemmet till det som blivit hans privata pub ”The Lancaster Lock”.

Puben har fått sitt namn efter hustrun Cherry Lancaster Seaborn, men när pubens skylt sattes upp blev det protester från de styrande. Man ansåg nämligen inte att skylten var godkänd, till skillnad från resten av bygget, och att den därför skulle tas ner. Sheeran har stått på sig och i förra veckan var han till slut en vinnare i striden. Då hade nämligen de styrande ändrat sig och nu var skylten tillåten.

Det är oklart vad som fått de styrande i Suffolk att ändra sig, för det har inte varit något överklagande som varit aktuellt att behandla.

Inspirationen till den hemliga gången och den egna puben fick Ed Sheeran från filmproducenten Peter Jackson, som hade en sådan lösning i sitt hem.