Succélaget har gjort klart med ölsponsor

West Ham United har gjort klart med ett längre samarbete med Heineken. Foto: Pixabay.

West Ham gjorde en riktigt bra säsong i engelska Premier League. Nu är det klart att det fortsätter ramla in sköna miljoner till klubben från Heineken, som skrivit på ett ett långt sponsoravtal.

 

Fotboll och öl går absolut bra ihop, inte minst när det handlar om sponsoravtal. I Sverige är Carlsberg sponsor för landslagen i fotboll och i England är samma bryggeris samarbete med Liverpool det kanske mest kända.

Men det finns förstås fler bryggerier som vill synas i fotbollssammanhang.  West Ham gjorde en riktigt bra säsong och blev till slut sexa i Premier League. Det gör att man får spela europacupfotboll till hösten och det var kanske en av orsakerna till att holländska Heineken nu skrivit ett nytt sponsoravtal med klubben.

Parternas samarbete inleddes inför säsongen 2016/2017 och ska nu fortsätta ytterligare ett antal år.

– Vi är mycket nöjda med att förlänga vårt samarbete med Heineken. När vi ser fram emot nästa säsong med spel ute i Europa och med vår arena fylld med supportar igen är vi stolta över satt Heineken kan erbjuda ett brett utbud av drycker som är kända över hela världen, säger Nathan Thompson i West Ham.

Utöver Heineken ska det serveras Amstel, Birra Moretti och Strongbow på arenan. West Ham flyttade för några år sedan från klassiska Upton Park till nybyggda London Stadium.

Samarbetet med Heineken täcker även de övriga evenemang som ska genomföras på arenan under de kommande åren.