Succé för fotbollsöl lagom till premiären

Bildspel

Bild 1 av 3

Skål för supporterölet. John Henryz, Sandra Pettersson och Pontus Henryz testade det nya supporterölet för BK Häcken.


 

Allsvenska fotbollslaget BK Häcken har fått sitt eget öl. I går var det premiär inför premiärmatchen hemma mot Kalmar FF.

Det är Hisingebryggeriet Två Feta Grisar som står bakom ölet, som är en ljus lager med humlesorterna citra och centennial. Samarbetet har genomförts med supporterklubben Getingarna och ölet hade premiär under söndagen på Whoopse Daisy, Häckensupportrarnas favoritkrog.

– Jag tog kontakt med klubben som hänvisade oss till supporterklubben. Sex av sju av oss som jobbar med Två Feta Grisar bor på Hisingen och vi vill bygga vårt varumärke här. Dessutom är Häcken vårt lag, säger Pontus Henryz från bryggeriet.

Ölet ska i första hand erbjudas till olika krogar på Hisingen, och vid premiären sålde ölet väldigt bra. Alla flaskor tog slut och det första fatet fick bytas ut efter en timma. De många supportrarna verkade också gilla ölet.

– Det bor 153 000 personer på Hisingen och det passar oss bra att ha den här lokala anknytningen. Dessutom är Häcken en förening med bra värderingar, säger Henryz.

Det är ingen vild gissning att en hel del Häckensupportrar även ville fira med en öl efter matchen. Premiären mot Kalmar FF vanns nämligen med 1-0.