Strejk kan öppna för hantverksbryggerier

En strejk hotar leveranserna till brittiska pubar av öl från storbryggerier. Köp lokalt uppmanar då organisationen för oberoende brittiska bryggerier. Foto: Pixabay/Montage

En strejk hotar leveranser av öl från storbryggerierna i Storbritannien och pubägarna är oroliga. Men nu uppmanas de att se möjligheterna i stället och köpa hem hantverksöl.

Fackföreningen Siba ska gå ut i två endagarsstrejker. Den 24 augusti och den 2 september kommer chaufförerna som är anställda på företaget GXO Logistics upphöra med arbetet i 24 timmar.

Naturligtvis oroar detta de hårt prövade pubägarna som har 18 väldigt tuffa månader bakom sig och nu jobbar för fullt för att åter få svarta siffror och kunna betala tillbaka skulder.

SIBA, organisationen för oberoende brittiska bryggerier, har anser sig ha lösningen. Chefen för SIBA säger till Beer Today att pubarna ska satsa på oberoende bryggerier i stället.

– Om restauranger, barer och pubar oroar sig för tomma kranar så borde de bortom massproducerad öl från globala företag och prata med sina lokala oberoende bryggerier. De har flexibiliteten att brygga och leverera öl direkt till pubar och restauranger runt om i Storbritannien, säger han.

– Oberoende brittiska bryggerier producerar öl som är bland de bästa i världen och finns i hela landet. De gör öl i många olika stilar. Från lager och pale ale till porter, stout och, förstås, real ale.

Han påpekar också att de oberoende bryggerierna också drabbats hårt av pandemin.

– Så nu när besöksnäringen börjar återhämta sig låt oss arbeta tillsammans för att erbjuda kunderna god lokal lager, ale , IPA eller stout.

Konflikten mellan facket och GXO grundar sig på att de anställda ilsknat till över det bud de fått på 1,4 procents löneökning när inflationen samtidigt ligger på 3,9 procent.

Läs mer här.