Storsatsning på väg att bli verklighet

Bildspel

Bild 1 av 3

Colin Nordstrom och Simon Vikström ser fram emot att bjuda in andra bryggerier till Knivsta.

 

Med 35 nya delägare och ett stort bryggverk tar Train Staton ett rejält steg framåt i utvecklingen. Nu kan det bryggas över en miljon liter per år i bryggeriet.

Train Station började med att brygga sina öl hos andra bryggerier. Men under det senaste året har planerna på ett eget bryggeri vuxit fram och blivit verklighet. Beernews berättade i höstas om de storslagna planerna som nu blivit verklighet. Det är i Knivsta utanför Uppsala som satsningen nu är i gång.

– Det tar alltid längre tid att man tänkt sig, det är en klassiker i den här branschen. Men nu är vi i gång med de första testerna, säger Simon Vikström.

Han är huvudägare i bryggeriet tillsammans med bryggaren Colin Nordström, men numera finns betydligt fler ägare än så.

– Vi tog inte 35 nya delägare i höstas och det betyder mycket även om de inte är med och driver bryggeriet operativt, säger Vikström.

Bryggverket är på hela 5000 liter och kommer från det uppskattade brittiska bryggeriet Siren. Efter en hel del jobb med installationen är det nu nära att öl ska komma ut på marknaden.

– Vi ska ha en invigningsfest här 25 augusti, då ska vi ha vår egen öl att locka med, säger Vikström.

Målet är förstås att Train Station själva ska få bättre fart på verksamheten och brygga mer öl i sitt eget varumärke. Men den stora kapaciteten öppnar också upp för at hjälpa andra med bryggningar.

– Det är på gång med andra bryggerier som vi vill jobba med, även om vi inte aktivt sökt så mycket under det här arbetet. Det finns plats både för andra bryggerier att göra sina öl här, och för oss att växa, menar Vikström.