Samarbete ger plats för små bryggerier

Train Station Brewery installerar tolv tappkranar på Williams Pub i Uppsala. Men kranarna är öppna för all hantverksöl. Simon Vikström ser gärna fler sådana samarbeten.

Att sälja öl till krogar är inte alltid det lättaste. Många pubar har avtal med de större bryggerierna om att ha fokus på just deras öl och då är det svårt för mindre bryggerier att slå sig in.

Men nu har Simon Vikström öppnat dörren för en ny lösning som kan ge mer hantverksöl på pubarna. Han har nämligen sett till att Williams Pub fått tolv nya tappkranar i lokalen och de är dedikerade för hantverksöl, och inte bara Train Station Brewerys öl.

– Det är en ny grej som inte gjorts tidigare vad jag vet. Det kostar en del med inköp och installation, men vi tycker att det är värt det.

Det enda avtal som finns mellan Train Station Brewery och Williams Pub är en viss mängd öl som ska säljas under året. Det finns inga krav på att Knivstabryggeriets öl ska finnas på ett visst antal av de kranarna.

– Den här satsningen är jätterolig för oss. Vi har länge velat utöka vårt utbud av kvalitetsöl. Vi är jätteglada att vi lyckats få till detta samarbete, säger Raham Sedagat som driver bland annat Williams Pub.

Installationen av kranarna pågår och sedan blir det alltså fullt ös med hantverksöl på Uppsalapuben.

Simon Vikström ser gärna att andra bryggerier gör likadant, och själv är han öppen för fler liknande satsningar.

– Det ger oss ett längre avtal med en pub och öppnar dörrar för andra. Det känns som att alla vinner på det, säger han.