Stockholm Brewing gör storsatsning

Stockholm Brewing storsatsar med flytt och egen restaurang och bar. Till hösten flyttar man in i nya lokaler i Frihamnen där det också ska bli en rejäl satsning på fatlagring.

Stockholm Brewing banade väg för många andra då man var först i Sverige med att få ett provsmakningstillstånd på bryggeriet. En satsning som sedan tagits efter av många andra i landet.

Nu vill man ta nästa steg.

– Sedan vi startade 2012 har vi haft en vision av att kunna öppna bryggeriet för allmänheten så att folk kan komma och dricka öl på plats. Genom att ha provsmakningar i våra lokaler på Södermalm har vi fått mersmak och intresset har varit enormt, säger Niklas Jakobsson, som är en av grundarna och den som ansvarar för flytten på Stockholm Brewing.

Man lämnar alltså lokalerna på Söder i Stockholm och hamnar i stället i Frihamnen vid Gärdet.

– Nu vill vi ta det ett steg längre och bygga en restaurang med god mat och ett bra urval av öl, både lokal och från bryggerier som vi gillar och är vänner med, säger Jakobson.

Man har skrivit kontrakt med kommunala fastighetsbolaget Stockholms Hamnar på en lokal på 860 kvadratmeter i ett gammalt tegelhus. Målet är att den känslan ska finnas kvar i såväl bryggeri som restaurang och bar efter att huset renoverats.

Befintligt bryggverk på 1000 liter ska flyttas med, vilket innebär ett planerat produktionsstopp efter sommaren. I den nya lokalen ska satsningen på fatlagring av suröl utökas rejält.

– Vi ska köpa in foeder-tankar och jag har en hel del vinfat på ingång. Det vill vi verkligen satsa på, säger Jakobsson.

Renoveringen ska vara klar i sommar och Stockholm Brewing hoppas på att vara på plats de nya lokalerna i oktober.

– Det som väckte mitt intresse var ett bryggeri som ville göra något annorlunda. Då jag hörde talas om dom för ett antal år sedan, var de först med att servera egen öl i sitt bryggeri. De brygger ekologisk öl med lokal förankring. Helt i linje med vår vision som hyresvärd som gärna skapar annorlunda unika miljöer tillgängliga för allmänheten säger Louisa Åkerfeldt, chef fastighetsutveckling och förvaltning Stockholms Hamnar.”