Full gas när Dugges tar över i Stockholm

22 kranar på en och samma gång. Dessutom ett gäng med öldrinkar. Dugges satsar rejält när man kör sin största tap takeover i Stockholm.

Det är i samarbete med ölbaren Lådan som Dugges spänner bågen rejält 16 och 17 juni. Samtliga 20 kranar på Lådan kommer att ha Dugges-öl påkopplat. Dessutom blir det två folkölskranar på Folkölsbutikens ölcykel och dessutom kommer det att finnas öldrinkar där förstås ölen kommer från Landvetterbryggeriet.

– Vi vill göra en jäkla grej av det här. Vi är inte så stora eller kända i Stockholm och det blir lätt att vi gör events i Göteborg. Nu vill vi komma ut och synas mer i Stockholm också, säger Tomas Halberstad på bryggeriet.

Av de 20 ölen blir det flera premiärer och en hel del öl som inte är så lätta att få tag på. Fresh 7 kommer att lanseras där liksom en fatlagrad version av deras imperial stout Sidamo Dimtu. 999, deras samarbetsöl med Fierce, kommer med liksom Sur I Hatten, som annars bara går att smaka i Malmö.

– Det är kul att erbjuda nyheter och vi har också en del festivalfat som vi kan ha med oss. Det är en utmaning att få ihop så här mycket öl, säger Halberstad.

Ölstället Lådan ligger i Vasastan i Stockholm och öppnade för bara några månader sedan. Det är en systerkrog till Flippin’ Burgers som också satsar på pizza.

– Jag gillade det stället så fort jag fick se deras upplägg. Det ska bli kul att jobba med dom.

Helgen innan gör dessutom Dugges en liknande satsning. Då är det Muted Horn i Berlin som får besök av Dugges och där blir det 20 olika öl på fat.

– Det är ett ganska nytt ställe för craft beer i Berlin och det ska bli kul att komma dit också. Det blir en del olika öl i Berlin och Stockholm och det kommer att bli två riktigt bra events.