Storpublik väntar för Svartbergets öl

Philip Hafstad får chansa att servera sina öl när den alpina världscupen kommer till Åre i mars. Foto: Montage.

Lokal öl sätts för första gången i fokus när Åre arrangerar tävlingar i den alpina världscupen. All öl som serveras kommer nämligen från Svartbergets Fjällbryggeri.

Vid större idrottsevenemang i Sverige är det oftast de största ölföretagen som tävlar om sponsorkontrakt och chansen att få synas bland de många besökarna.

Men i Åre tänker man på ett annat sätt. Efter att under några år tappat i publik bestämde sig arrangörerna för att satsa lokalt både på mat och dryck. Därför är det Svartbergets Fjällbryggeri som står för all öl inne vid målområdet och för VIP-gästerna i år.

– Det brukar vara en stor ölhelg för oss även i vanliga fall men mycket folk och många konferenser. Men det här känns jättekul, det är ett bra sammanhang att synas i, säger Philip Hafstad.

12-14 mars är det tävlingsdags och det är damerna som kommer till Åre för att köra slalom, parallellslalom och storslalom. Utöver cirka 500 personer i VIP-avdelningen är det alltså Svartbergets öl som gäller även för den stora publiken. Det här blir första året när hela publiken kan dricka öl och se tävlingarna på en och samma gång.

– Det känns schysst att få vara med även om vi inte räknar med att gå med vinst så mycket. Men vi når ut till en helt annan publik på det här sättet, säger Hafstad.