Stordalen fick jobba hårt med sitt eget öl

Bildspel

Bild 1 av 11

Petter Stordalen konstaterade att han hellre dricker öl än gör öl efter att ha skottat drav.


 

Han äger massor med hotell och har tjänat miljarder. Nu har Petter Stordalen sitt eget öl också. Besöket på Vega Bryggeri innebar dessutom en del arbete.

Han kom med båt från fastlandet till Ringön följd av kollegor och en hel del media. Målet var Vega Bryggeri, som står bakom hans eget öl, StorDALEn. Först smakprovet räckte för att Stordalen skulle vara frälst.

– Det bästa öl jag har druckit, ett jävligt bra öl. Nu får jag sluta att dricka Ringnes. Men det är nog farligt att dricka flera av den sade Stordalen som med andra ord var väldigt nöjd.

Men besöket handlade inte bara om att smaka öl. En ny batch av hans öl bryggdes och Stordalen skyfflade drav och hällde i humle i ölet.

– Fantastiskt roligt att vara här och att se hela produktionen. Det händer så otroligt mycket med hantverksöl och det är jättehäftigt. Dessutom är det mycket godare öl, sade han till Beernews.

Efter att ha skyfflat drav berömde han bryggaren Otto Asklid som har det som en återkommande syssla. Det är nämligen tungt att skyffla ut den tunga blöta malten.

– Det är definitivt bättre att dricka öl än att brygga öl, sade Stordalen med ett skratt när han lämnade ifrån sig skyffeln.

Efter att också ha etiketterat öl drog han vidare för premiären för sitt öl på OGBG i Göteborg. Men efter att ha smakat sitt öl frågade vi om det ölet var det slutgiltiga beviset på att svensk öl är bättre än norsk.

– Ja absolut, men det har nog aldrig varit någon fråga om annat.