Här är de äldsta bryggerierna i USA

Det kommer nya bryggerier nästan varje dag i USA. Men några har också varit med väldigt länge. Här är listan på de tio äldsta.

USA är mitt upp i en riktig bryggeriboom med över 6000 bryggerier verksamma i nuläget. Men dte har funnits gott om bryggerier även lång tillbaka i tiden. 1873 fanns det över 4000 bryggerier, de allra flesta sålde bara sin öl lokalt, med tanke på hur transportmöjligheterna var på den tiden.

Sedan kom förbudstiden när i princip alla bryggerier försvann och sedan har det sakta börjat växa igen, med en enorm boom under de tio senaste åren.

Men en hel del bryggerier med långa traditioner finns med även i dag. Här är de tio äldsta.

1. Yuengling

Grundat 1829 i Pottsville, Pennsylvania.

Byggnaden finns fortfarande kvar men i dag handlar det mer om att locka turister än för att brygga öl. Är i dag USA:s största oberoende bryggeri.

2. Minhas Craft Brewery

Grundat 1845 i Monroe, Wisconsin.

Bryggeriet har bytt ägare några gånger men är i dag ett av de tio största i USA. Här finns möjlighet till rundturer där man kan få en inblick i de gamla bryggarteknikerna.

3. Pabst Brewing

Grundat 1848 i Milwaukee, Wisconsin. Grundades av Jacob Best, som bryggde över 35 000 liter under sitt första år. Är i dag ett av de större bryggerierna i USA.

4. Anheuser-Busch

Grundat 1852 i St. Louis.

5. Frederick Millers Plank Road Brewery

Grundat 1855 i Milwaukee, Wisconsin.

6. Stevens Point Brewery

Grundat 1857 i Stevens Point i Wiconsin.

7. Schell´s

Grundat 1860 i New Ulm, Minnesota.

8. Frankenmuth Brewery

Grundat 1862 i Frankenmuth, Michigan.

9. Leigenkugels

Grundat 1867 i Chippew Falls, Wisconsin.

10. Coors Brewing

Grundat 1873 i Golden, Colorado