Stone ger miljoner till uppsagd personal

Greg Koch, i mitten, har skänkt en årslön för tt ge ersättning till personer som sagts upp från Stone Brewing under pandemin. Foto: Ronny Karlsson.

Greg Kochs årslön. Men också samma insats från flera andra chefer. Stone ger bort miljonbelopp för att stötta de som sagts upp i corona-tider.

 

The Team Stone Relief Foundation är namnet på den satsning där personer som sagt upp på Stone Brewing får ersättning. Grundaren Greg Kock började med att skänka sin årslön för 2020 till fonden.

– Som så många andra företag har Stone inte skonats av pandemin. Att säga upp lagmedlemmar gjorde ont och gör fortfarande ont. Men vi har fått många tacksamma meddelanden från personer som tagit emot pengar från fonden och låtit oss veta att pengarna gått till hyror, sjukförsäkringar och barnomsorg. Det här är vad Stone handlar om, säger Greg Koch till sajten SD Beer News.

I somras fick 250 personer 1000 dollar var och nu ska ytterligare 140 000 dollar betalas ut till personer som fått lämna företaget.

Totalt har alltså 400 000 dollar betalats ut under året. Stone har i dagsläget öppet i sina anläggningar, men både i San Diego och Escondido handlar det enbart om verksamhet utomhus.