Stökig premiärdag för brittiska pubar

Det var stökigt på många håll när brittiska pubar öppnade på nytt i helgen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Pixabay.

”Nakna män, glada fyllon, arga fyllon, slagsmål och fler arga fyllon”. Nu har de brittiska pubarna öppnat igen.

I helgen var det premiär för nyöppningen av 28 000 brittiska pubar. Alla fick alltså inte öppna, men det här räckte bra tyckte den brittiska polisen. Den första meningen i den här artikeln är från en polischef som fick se en hel del på och runt pubarna.

– Vad som var kristallklart är att fulla människor inte kan, vill, distansera sig socialt, säger John Apter, ordförande för polisföreningen för England och Wales till London radio.

Runt om på de brittiska öarna var det rörigt. I London rapporterades det om fylla och trängsel, inte minst i stadsdelen Soho. I Devon och Cornwall i sydvästra England rapporterades det in över 1000 fall av det som kallas dryckesrelaterad oordning och antisocialt beteende.

Full fart redan första helgen alltså och nu återstår att se om öppnandet av de brittiska pubarna kommer att leda till fler corona-fall.

I USA har man sett den tendensen efter att ha öppnat upp samhället, och flera delstater har därför stängt pubar och barer på nytt.