Stödöl en hjälp för svenska bryggerier

Jakob Ekdahl och Thomas Nilsson vill att stödöl ska ge pengar till bryggerier. Foto: Ronny Karlsson.

Köp en öl och skänk samtidigt 50 kronor till valfritt bryggeri. Så vill killarna på baren Industrigatan 2 hjälpa de svenska bryggerierna i kristider.

Stockholmsbaren öppnades i början av året och givetvis känner man av att det är corona-tider. Men trots det vill man dra sitt strå till stacken för att hjälpa svenska bryggerier.

När du köper en öl i baren kan du också välja att skänka 50 kronor till valfritt bryggeri av de som finns på fat i baren.

– Stödölen är inte en marknadsföringskampanj eller ett sätt att få uppmärksamhet, det är vårt sätt att hjälpa den lokala bryggerinäringen att hålla sig flytande i dessa extrema tider. Vi vill göra det vi kan för att bevara den svenska ölkulturen, säger Thomas Nilsson.

#stödöl är ett initiativ som fler krögare kan ta efter för att rädda den svenska ölkulturen. Det uppmanar inte till konsumtion utan vill möjliggöra för kroggäster att hjälpa de svenska småbryggerierna. Det uppmanar heller inte folk att bortse från sitt hälsotillstånd eller agera oansvarigt mot sina medmänniskor, utan syftar endast till att ge en hjälpande hand till en bransch i kris.

– Vi uppmanar alla friska människor att hjälpa de svenska bryggerierna i dessa tuffa tider genom att ta en stödöl och hjälpa branschen att överleva, säger Nilsson.