Stockholmsfestivalen flyttad till oktober

Många har längtat efter att få gå på festivaler igen. Nu fördröjs festen i Stockholm lite grand, men i oktober är det tänkt att de ska genomföras. Foto: Peter Lindh

Stockholm Beer & Whisky Festival är flyttad. I stället för att genomföra den i september kommer den nu att äga rum i oktober. Och den blir sig inte helt lik.

När vi senaste skrev om Stockholmsfestivalen skulle den ske i september och intresset var enligt grundaren Marianne Wallberg var intresset stort.

– Vi hoppas på att köra så mycket det bara går. Kanske blir det lite större fokus på utställare för öl och whisky och om det behövs så kör vi två pass varje dag. Vi är så taggade och får höra så mycket positivt från utställarna om att festivalen är på gång, sa hon då.

En av nyheterna på årets festival är att det blir bredare gångar för att förhindra smittspridning. Foto: Ronny Karlsson

Men nu är festivalstarten framflyttad till oktober och det blir en hel del pandemirelaterade förändringar.

– Årets SBWF kommer att bli så smittsäkert som det bara går, med samma regler som flygbolagen, för både utställare, besökare och personal, skriver man på hemsidan.

I stället för två förlängda veckoslut blir det i år bara ett. Den 5-9 oktober är det tänkt, men än så länge har biljettförsäljningen inte kommit igång.

Alla deltagare, såväl personal som utställare och besökare måste kunna uppvisa ett färskt negativt PCR-test. In- och utgångar kommer att vara separata och det blir längre avstånd mellan montrarna.

Ytterligare en stor förändring är att dagarna kommer att delas upp i två till tre tidsslottar, det går alltså inte att gå runt en hel dag utan att köpa flera tidsslottar.