Smakbaren som visade vägen

Bildspel

Bild 1 av 6

David Riting trivdes en hel del med både öl och sällskap.

Via en dom i Kammarrätten fick Stockholm Brewing rätt att ha servera öl i bryggeriet. Nu följer en hel del efter.

– Många är tacksamma för vad vi gjorde, säger Olly Bartlett.

Stockholmsbryggeriet lade en hel del jobb på processen och glädjen var förstås stor när man fick rätt att sälja öl i bryggeriet. En avgörande detalj för beslutet var att bryggeriet odlade sin egen jäst. Flera andra bryggerier har följt efter när Stockholm finns rätt, och ännu fler planerar för att ta steget.

– Vi visste inte alls vad vi kunde förvänta oss första gången vi hade öppet. Men det stod en kö utanför när vi öppnade och folk ville veta hur det funkade, berättar Bartlett.

Antalet besökare har varierat mellan 40 och 150 under en kväll och det handlar om mer än att bara sälja öl för Stockholm Brewing.

– Vi tjänar inte så mycket pengar på det här. Vi lyfter varumärket med detta och får träffa våra kunder. Dessutom har det blivit en mötesplats, det är ganska ofta som andra bryggerier hälsar på här, säger Bartlett.

I fjol var baren öppen 12-14 gånger, i år har det varit öppet de flesta fredagarna. 17-21 har varit öppettider.

– Vi har tillstånd att köra längre, men vi har valt att göra så här, säger Bartlett.