Stockholm fixar med spännande premiärer

Olly Bartlett ser fram mot de premiären som ska lanseras under söndagen. Foto: Montage.

Öl från koelschip och öl med återanvända bär. Det erbjuds när Stockholm Brewing fixar med evenemang både på Söder och i Malmö.

Det lockas med en hel del nyheter när Stockholm Brewing vid två evenemang satsar på att lyfta fram sina nya syrliga öl. Redan i dag, 16 augusti, genomförs ett evenemang på Stigbergets Fot i Stockholm och 21 augusti gästar man Mikkeller Pop Up i Malmö.

-Det känns kul att visa upp våra syrliga öl, de står för cirka tio procent av vår produktion, men är öl som gör att vi sticker ut, säger Olly Bartlett.

I Stockholm blir det sju öl på fat och ungefär lika många flasköl på magnumflaska. Ett antal av ölen har sin premiär vid de här evenemangen och det handlar då om flera spännande satsningar med öl.

Ölet ”100 % Natural” är till exempel det första ölet från Stockholm Brewing som tagits fram med hjälp av deras eget koelschip. Den premiären ser Bartlett fram emot.

– Vi vill inte kopiera de belgiska ölen, men vi inspireras av dom. Jag tycker att det här ölet är riktigt bra, säger han.

Ett annat öl med en spännande historia är ”2nd Juice”, som tagits fram med hjälp av skal och kärnor från druvor som redan använts en gång.

– Det ligger väl i tiden att återanvända saker. Ölet är bra och har fått en mycket trevlig färg, säger Bartlett.

Även ölet ”Svarta Vinbär & Körsbär”, som tidigare bara varit tillgänglig för medlemmar i Mikkellers ölklubb, kommer att serveras från Magnumflaska under de två evenemangen.