Stigbergets satsar på bar i Stockholm

Nils Hultkrantz ser fram emot att Stugbergets egen bar i Stockholm ska bli färdig. Foto: Peter Lindh.

Minst 15 kranar. Det blir det när Stigbergets öppnar sin egen bar i Stockholm. Premiär blir det strax efter nyår.

Det blir på Söder nära Slussen som baren ska öppnas och från 1 oktober har man tillgång till lokalerna.

– Vi siktar på att öppna 3 januari, men än så länge är det bara ett arbetsdatum. Vi börjar att bygga om i nästa vecka, säger Nils Hultkrantz på Stigbergets.

Baren kommer att drivas i samarbete med en Stockholmkrögare och där ska det också finnas en restaurangdel och en del vin.

– Det blir som minst 15 kranar, det kan bli 18 också. Minst tio av dom ska vara för våra egna öl, men så blir det plats för lite annan öl också, säger Hultkrantz.

Beernews har tidigare berättat om det taproom som Stigbergets ska öppna vid bryggeriet i Partihallarna i Göteborg, så det är mycket på gång just nu.

Varför en satsning i Stockholm?

– Ja varför inte? Vi känner folk i krogbranschen och det dök upp en bra möjlighet. Stockholm är en stor och nära marknad för oss men vi är inte stadigt representerade på någon krog. Vi ville ha en fast punkt för våra öl, man ska veta var man kan dricka Stigbergets öl, säger Hultkrantz.

Tanken är att ha en hel del premiärer för nya öl och även andra evenemang i den nya baren. Hultkrantz ser förstås fram emot den här satsningen.

– Det ska bli jätteroligt. Vi har diskuterat med arkitekten i några månader och det är många detaljer som ska lösas. Men vi ser verkligen fram emot det här.