Dags för Stigbergets att satsa på egen bar

Nils Hultkrantz erbjuder bland annat pingis till ölen när deras bar öppnar. Foto: Ronny Karlsson.

Nu satsar Stigbergets på sin egen bar. I oktober öppnar man i det nya bryggeriet vid Partihallarna i Göteborg.

Tankarna på en egen bar ska nu alltså bli verklighet.

– Vi har pratat om det här i många år. Nu har vi landat i produktionen här med stabilitet och kvalitet och känner att vi kan ta nästa steg, säger Nils Hultkrantz.

Det var under sommaren i fjol som Stigbergets flyttade in i en stor lokal vid Partihallarna, och då även investerade i ett bryggverk på 5000 liter. I lokalen finns sedan tidigare ett kök på övervåningen och det är där man tänker sig att skapa baren.

– Det blir ölfokus, men också lite lekstuga. Vi får se vad man kan göra, säger Hultkrantz.

I lokalen finns i dag ett pingisbord, ett biljardbord och en darttavla. Men fokus som som sagt ligga på ölen. Planen är att ha 15 kranar och bara sitt eget öl.

– Vi tänker att vi ska servera alla nyheter här. Vi har bland annat ett litet fatlagringsprogram och därifrån kan det bli exklusiva öl som bara finns i den här baren.

Baren kommer att ha ett provsmakningstillstånd, vilket innebär att det inte går att servera stora glas. Men även om det tillståndet inte kräver mat, så är planen att det ska finnas något att äta.

– Förmodligen blir det bara en rätt, men det ska vara hög kvalitet på det vi erbjuder.

Något startdatum finns ännu inte, men målet är att vara i gång under oktober. Då är tanken att ha öppet på fredagar, antingen varje fredag eller varannan fredag. Det kommer även vara möjligt för slutna sällskap att boka in sig.

– Vi ska testa oss fram, det beror på intresset hur mycket vi kommer att ha öppet.

i samband med at det är öppet för allmänheten kommer det också vara möjligt att följa med på bryggerivisning. Förhoppningen är att inte bara lockar ölentusiasterna utan att även få dit andra personer.

– Det kommer att finnas färsk IPA till bra priser, men vi planerar också för att ha stans billigaste pilsner, säger Hultkrantz.