Stigbergets öppnar ny restaurang i sommar

Anton Helmersson, Disa Clementson och Markus Junkala är de som ska driva Stigbergets nya restaurang. Foto: Martin Permer

Det har dragit ut på tiden rejält, men nu är det dags att börja bygga Stigbergets nya restaurang i Majorna.

När Stigbergets Bryggeri flyttade produktionen från Majorna i Göteborg till det nya bryggeriet vid Partihallarna behöll man lokalerna i Majorna. Fram tills nu har de mest använts för folkölsförsäljning, men igår blev det klart med bygglov för en restaurang där.

Shangri-La ska restaurangen heta och det är Markus Junkala, Disa Clementson och Anton Helmersson som ska driva satsningen.

Markus har ett förflutet som kock och bagare, och var dessutom en av författarna till Stigbergets-boken ”Boken om öl”.

– Först och främst vill vi göra en riktigt go arbetsplats, där vi kan ha en härlig stämning och våra kompisar och andra kan komma och käka. Vi försöker få till nån form av kvarterskrogsstämning. Sen kanske det inte blir exakt så, men alla ska vara välkomna och inte bara öl- och matintresserade. Inte för fint och inte för fult, säger han.

Det är han som ska ansvara för matdelen på Shangri-La, men vad det blir är lite luddigt.

– Det är inte så att vi hittat en skönt matkoncept i New York som vi tagit hem till Göteborg. Menyn kommer att vara levande och växa fram och jag kommer att sätta den veckan innan vi öppnar.

Som det ser ut nu blir det åtta kranar med öl, samt det mesta som finns burkat från bryggeriet. På tisdagen burkades dessutom en egen restaurangöl.

– Den heter Shangri-Lager, så jävla roligt. Det är Nils Hultkrantz pappavitsighet i ett nötskal, säger Markus.

– Den är lättdrucken med lite karaktär från torrhumling, jävligt nice, fortsätter han och lägger till att den även kommer att släppas på Systembolaget.

Riktigt hur stor restaurangen blir vet han inte riktigt än, men gissar på runt 80 platser. Lite nytt kakel blir det här och där, men i huvudsak ska lokalens karaktär bli kvar.

– Är det fint så får det fortsätta vara fint, är det fult får det vara fult. Tråkigt att ändra för mycket i lokalen, den har så mycket själ.

Han hoppas även på att det ska bli en uteservering, men där är han osäker på om det blir det här sommaren. För restaurangen ska öppna rätt snart.

– Vi siktar på juni någon gång. Om det sker ett tidigt julmirakel så blir det i början av juni och det ser fortfarande inte helt omöjligt ut.