Humle & Humle nytt ställe för hantverksöl

Humle & Humle är ett nytt ställ med fokus på hantverksöl i Stockholm. Foto: Privatbild

Stockholmarna har fått ett nytt ställe att hänga på. Humle & Humle heter det och fokus är på hantverksöl.

Det är Petter Lundquist som ligger bakom satsningen tillsammans med två andra. Han driver även bryggeriet Tofta Brewing Company, men trots det är Humle & Humle inget showrum för bryggeriet.

– Tofta har inget med restaurangen att göra, bryggeriet är en leverantör med samma villkor som alla andra. Just nu har vi en eller två öl därifrån, säger Petter.

I stället försöker han få ihop en bra blandning med hantverksöl på de nio kranarna.

– Vi jagar öl över hela landet och det är för att vi försöker hitta så bra som möjligt. Men sen är det alltid roligt med närproducerat. Bryggerierna på Ekerö Brygghus (Adelsö Bryggeri och Northern Exposure) har varsin kran nu.

– Planen är att använda så små bryggerier och försöka hålla oss till öl TSLS (lokalt och småskaligt på Systembolaget).

Humle & Humle finns i Skrapan på Söder, nära Medborgarplatsen i Stockholm. Det är inte stort, bara 47 platser på insidan och ytterligare 35 ute, men ett ställe som behövs, enligt Petter.

– Jag tycker att det har saknats. Det finns många som är ölintresserade och det är tråkigt för dem som inte vill ha Spendrups.

– Sen finns det ställen som Waza och Omnipollo, men de är mer av outlets för deras egen öl. Så är inte tanken här, vi ska vara oberoende av alla.

Förutom hantverksöl fokuserar Humle & Humle även på maten.

– Vi serverar sydeuropeisk mat, mycket tapasliknande smårätter. Vi är inte bara ett ölpang.