Stigbergets går ut hårt i bryggargillet

Stigbergets Bryggeri går ut hårt som nya medlemmar i Gothenburg Brewers Guild. Redan i morgon är man med på festivalen på Haket och bland annat kommer New&Improved Gbg att serveras.

Stigbergets blir den 19:e medlemmen i bryggargillet och det är ett medlemsskap som varit på gång en tid.

– Det har ramlat lite mellan stolarna hos oss, men nu är vi med. Gillet gör verkligen bra saker för bryggarna i Göteborg och det vill vi vara en del av, säger Pontus Wallman på Stigbergets.

Gothenburg Brewers Guild bildades i fjol och festivalen på Haket är det första stora offentliga evenemanget som genomförs. För dom som köpt biljetter eller ska köpa biljetter dit är det goda nyheter att Stigbergets kommer med. Ett av faten som serveras är nämligen Stigbergets New&Improved Gbg som är uppföljaren till fjolårets dundersuccé Gbg Beer Week 2016.

– Vi tar med ett fat av det och det verkar bli en kul festival med många bra öl, säger Wallman.

För Stigbergets är redan två festivaler inbokade den här helgen. Dels Mikkellers ölfest i Boston, dels i Holland hos De Molen. Men nu får alltså även publiken på hemmaplan ta del av deras öl på en festival.

Andra öl som dyker upp under festivalen är bland annat Poppels nya New England-IPA, Bearded Rabbits Modern Lager som kommer på Systembolaget inom kort och Lådan Mosaic Keller, en torrhumlad pilsner från Dugges.

Alla deltagande bryggerier:

Dugges

Electric Nurse

Rådanäs

Oceanbryggeriet

Spike

Bearded Rabbit

Ahlafors

Mohawk

Barlind Beer

West Coast

Göteborgs Nya bryggeri

Hönöbryggeriet

Sad Robot

Vega Bryggeri

Poppels

Odd Island

Två Feta Grisar

Lycke Bryggeri

Stigbergets Bryggeri