Stephen Colbert ”gjorde” förlåt mig-öl

Stephen Colbert när han ska fälla en tår i Foto: CBS

TV-ankaren Stephen Colbert retade upp hela Milwaukee förra året då han hånade dem för de förlorat det demokratiska nationalkonventet. Nu har han bett om ursäkt med öl.

När Stephen Colbert förra året retade upp Milwaukeeborna fick han gå ut efteråt och be om ursäkt. Det hjälpte inte så mycket, men han blev i alla fall inbjuden av baseballaget Milwaukee Brewers för att göra bot och bättring på plats.

Det dröjde sen till augusti i år innan Colbert tog ett plan till staden och dök upp på baseballagets hemmaarena.

Med sig hade han ”An Apology Amber”, resultatet av ett besök några timmar tidigare på Molson Coors där han gjorde en ”collab” med bryggmästaren Troy Rysewyk, som leder bryggeriets utvecklingsprogram.

– Mitt mål är att göra en öl god nog för att tillräckligt många i Milwaukee ska förlåta mig – att skapa en öl som avlägsnar sånt man ångrar i stället för att orsaka dem, sa tv-stjärnan.

– I praktiken slängde han ner lite humle i ett tomt bryggverk. Men mellan tagningarna verkade han genuint intresserad av bryggning. Vi pratade om humle, vad som går in i processen och hur man känner igen en bra öl, var Rysewyks kommentar.

Ölet var redan bryggt sedan ett par veckor tillbaka i en testanläggning på jättebryggeriet.

Men trots bjudöl gjorde Colbert ingen succé inne på arenan, utan blev konstant utbuad.

Hela spektaklet sändes sedan i Coberts ”The Late Show” på CBS och kan ses nedan.

Läs mer här.