Statliga pengar till brittiska pubar

Det satsas stora pengar på att rädda de brittiska pubarna. Foto: Pixabay.

Upp till 18 000 pund. Så mycket statlig ersättning ska de brittiska pubarna få av regeringen för att kunna överleva fram till nyöppningen under våren.

 

Pengarna ska vara en del av den vårbudget som ska presenteras under veckan, och är förstås välkomna pengar för de brittiska pubar som tvingats att ha helt stängt under vintern.

Pengarna ska anpassas efter pubarnas omsättning och beroende på var man hamnar kommer det att betalas ut ett stöd på 8 000, 12 000 eller 18 000 pund.

– Det är akut att de här pengarna kommer ut till pubägarna så snabbt som möjligt. branschen skriker efter pengar så det finns inte plats för fler förseningar, det skulle kunna göra att pengarna kommer för sent, säger Kate Nicholls på UK Hospitality.

Satsningen är en del av ett återstartspaket för Storbritannien, där det ska satsas fem miljarder pund när restriktionerna lättar och samhället ska öppnas upp mer under våren.

De datum som gäller för stunden är att utomhusserveringar ska få öppna 12 april, medan inomhusverksamheten på pubar ska få startas upp igen 17 maj.