Stark kritik mot nya brittiska reglerna

Det kan bli ännu tuffare för vissa brittiska pubar i början av december. Foto: Pixabay.

Ännu tuffare restriktioner väntar för en hel del pubar i Storbritannien. Nu har Camra fått nog och sågar förslaget.

Storbritannien har under coronapandemin haft en rad olika regler. Under november månad har restriktionerna varit fler igen och många pubar har drabbats med färre gäster och lägre intäkter.
Men det kommer att bli ännu tuffare för vissa pubar, och bättre för andra. Storbritannien kommer nämligen att delas in i olika kategorier och där ska det gälla olika regler med start i början av december.

– Vi ska inte ersätta nationella åtgärder med sådana som ger alla frihet. Vi går i stället tillbaks till ett regionalt, flergradigt system där de striktaste åtgärderna genomförs där covid är vanligast förekommande, sade premiärminister Boris Johnson i ett videomöte med parlamentet.

Det innebär att pubar i hårt drabbade områden kommer att få det ännu tuffare och konsumentorganisationen Camra sågar förslaget.

– Pubägare runt om i landet är arga idag och de har all rätt att vara det. Återigen är det den branschen som drabbas av tuffare restriktioner utan bevis. Det är en spark i ansiktet på den stora majoritet pubägare som investerat pengar och tid på att göra sina pubar covid-säkra och på de konsumenter som besöker pubar på ett säkert kort, säger Nik Antona i ett pressmeddelande.

I dagsläget är det inte klart med någon indelning mellan olika områden, så inga pubägare vet ännu hur hårt de kommer att drabbas. Camra saknar också beslut om skäliga ersättningar för de många pubar som just nu kämpar med ekonomin.