Specialöl bryggd till Sabaton Open Air

BIldspel

Bild 1 av 3

Sabatonfestivalens eget öl är en stout med kaffe.


 

Sabatons festival Open Air har blivit en stor succé. Nu får festivalen dessutom sitt eget öl tack vare Två Feta Grisar.

Göteborgsbryggeriet har kontakter med Christer Lindholm som jobbar med festivalen och till slut mynnade det ut i ett samarbete.

– Det blir spännande och vi från bryggeriet kommer att vara med på festivalen, säger bryggaren Daniel Wasenack.

Ölet blir en stout med kaffe och är en vidareutveckling av deras Optimus. En prototyp av det här ölet fanns att smaka på En Öl & Whiskymässa i Göteborg i våras och nu har det skruvats lite till på det receptet.

– Det är en utmaning med kaffe i öl. Jag har pratat med lite andra bryggerier och det går att göra på många olika sätt. Vi har valt att tillsätta kaffet när ölet är i jästanken, berättar Wasenack.

Sabaton Open Air genomförs 16-19 augusti och i år firar man tioårsjubileum. Förutom Sabaton finns band som British Lion med Steve Harris, Hammerfall, Pain och Dirkschneider på plats.

Cirka 500 flaskor kommer att finnas under Sabaton Open Air och ölet kommer att serveras i en VIP-avdelning. Men det blir också lansering på Systembolaget där ölet också blir möjligt att beställa.

– Jag tror och hoppas att det ska sälja ganska bra och jag är nöjd med ölet, säger Wasenack.

I dagsläget finns det 1500 liter av festivalölet men målet är att brygga det regelbundet framöver. Nyligen flyttade man bryggeriet till större lokaler ute i Aröd och har då också skaffat sig möjligheter att utöka produktionen.

– Det här är en kul grej och det gör nog att lite nya människor får upp ögonen för oss, säger Wasenack.