Spansk öljätte köper upp delar av Avery

Avery Brewing har sålt en del av sitt företag till spanska Mahou/San Miguel. Far och son kommer dock att behålla kontrollen över företaget.

Coloradobryggeriet satsade 30 miljoner dollar på ett helt nytt bryggeri under 2015 och i samma veva började försäljningskurvorna att plana ut för många av bryggerierna i Averys storlek. I fjol tog man beslut om att göra färre antal olika öl och plockade då bort bland annat specialöl som The Beast, Samael’s Ale, Mephistopheles, The Kaiser och The Czar.

Det är ännu inte känt hur stor del av företaget som sålts, men det försäkras at det inte handlar om mer än 50 procent. Larry Avery och hans son Adam kommer att fortsätta att styra bryggeriet.

– För två år sedan bestämde vi oss för att få ut full potential ur bryggeriet, och då kändes det vettigt att leta efter en partner, säger Adam Avery i ett uttalande.

Det som var viktigt var att hitta en privat intressant som kunde erbjuda ett långsiktig investering och som gick med på att köpa mindre än 50 procent av företaget.

– Mahou/San Miguel passade in på allt det och är den ideala samarbetspartnern för oss så at vi kan växa och samtidigt vara lojala mot våra öl och vår kultur, säger Adam Avery.

Mahou/San Miguel äger sedan tidigare 30 procent i Founders, som under året haft en mycket positiv utveckling.