Sören först ut på skandinavisk ölvecka

Bildspel

Bild 2 av 4

Bobby Bendily och Sam Richardson från amerikanska Other Half var på plats och uppskattade ölen från Dry&Bitter.


 

Under torsdagen var det premiär för Scandinavian Embassy på puben Kings Arms i London. Under en hel vecka är det fokus på öl från Sverige, Danmark och Norge.

Under premiärkvällen var det danska Dry & Bitter som var i centrum. Sören Parker Wagner fannas på plats för att prata öl med gäster.

– Jättekul att vara här och det går bra för oss i England. Vi exporterar en hel del hit och det beror nog på att vi syns ganska mycket här, sade han.

Han cirkulerade runt i baren och fick prata öl både här och där. Inte minst med en hel del branschkollegor som sökt sig till stadsdelen Bethnal Green och puben Kings Arms. Representanter från bland annat Buxton, Kernel och amerikanska Other Half fanns på plats.

– Vi har inte så mycket öl från Skandinavien i USA, men det jag provat här från Sören har varit riktigt bra. Jag har en kompis i Danmark som skickar mig lite öl i bland och så har vi öl från Omnipollo så klart, sade Bobby Bendily, bryggare på Other Half.

Under den kommande veckan fortsätter eventen på Kings Arms och sammanlagt 20 olika skandinaviska bryggerier kommer att ha öl på kranarna.