Söndagen som ska lyfta små bryggerier

Small Brewery Sunday är tänkt att hjälpa de många små bryggerier i USA som kämpar med sämre intäkter. Foto: Brewers Association.

Den startade i fjol och nu kommer den tillbaka. Small Brewery Sunday är dagen som ska lyfta fram mindre bryggerier över hela USA.

29 november är det dags för Small Brewery Sunday och då är tanken att så många bryggerier som möjligt ska delta genom att visa upp sina verksamheter. Givetvis är också förhoppningen är att hårt drabbade bryggerier ska få lite extra intäkter den här dagen.

– Det har varit ett förödande år för småbryggerier när de drabbats av lockdowns, minskad försäljning, uppsägningar och brist på burkar. När kunder vill stötta lokala producenter, vad kan vara bättre än att gå till ditt lokala bryggeri. Ett sexpack med öl, presentkort eller merchandise är alla bra presenter och varje liten insats hjälper, säger Bob Pease, VD för Brewers Association angående dagen.

I organisationens senaste enkät är det 22 procent av de mindre bryggerierna som är osäkra på om de finns kvar om ett år.

Small Brewery Sunday genomfördes för första gången i fjol och fick direkt många deltagare. Nu hoppas och tror man på fler deltagande bryggerier i ett läge när bryggeribranschen är mer illa ute än på länge.