Sommarfesten med hembrygder i fokus

Bildspel

Bild 1 av 28

Hela gänget samlat. Hembryggarfesten blev en framgång och ska nu återkomma varje år.

 

Hög stämning och massor med öl. Så blev det när Mattias Hallberg för första gången ordnade med en hembryggarfest i helgen. Uppemot 40 gäster dök upp och många hade med sig egen öl.

Festen ute i Torslanda blev mycket lyckad och givetvis blev det massor med ölsnack under dagen och kvällen.
– Jag fick inspiration till träffen från Tobias Janius och Automagiskt Bryggeri. Han har haft sådana här träffar i Stockholm och det ville jag också göra, säger Mattias Hallberg, som står bakom Trollrunans Bryggeri.
Mellan 15 och 20 av besökarna var hembryggare och de hade alla med sig minst ett fat med öl. Någon brist på öl var det alltså ingen större risk att det skulle bli och Hallberg själv hade fem olika öl att bjuda på.
– Det har varit en del planering med det här, och även en del bryggning. Jag ville att alla skulle känna sig omhändertagna. Det var bara en fest, inga bedömningar och ingen tävling, säger Hallberg.

Alla besökarna var också eniga om en sak.

– Det var väldigt bra nivå på ölen, det var ingen som sade något annat.
Det hann bli sent innan träffen tog slut och en del långväga gäster fick sova över. För Hallberg blev premiären för denna typ av fest som han tänkt sig.
– Det kommer definitivt att bli en sådan här fest igen. Det var väldigt mysigt och jag tänker mig att det här blir en återkommande sommarfest, säger han.
Här ovan ser du bilder från festen.