Solenergi ger bra miljö och gratis öl

De som satsar på solenergi i Australien kan nu får gratis öl som en bonus. Foto: CUB.

Att satsa på solenergi är bra för miljön. Men nu kan det också ge gratis öl.

Det är Carlton & United Breweries (CUB) i Australien som står bakom det lite annorlunda erbjudandet. I samarbete med ett energiföretag har man tagit fram ett system där solenergi ger bonuspoäng. De poängen kan användas för att betala sin räkning, men går också att använda för att få tillgång till gratis öl.

Så fort 20 australiska dollar har samlats in kan man enkelt beställa en låda med ölet Victoria Bitter och få den hemkörd till dörren.

Den som är intresserad riskerar dock att vara för sent ute, för bara 500 personer får tillgång till erbjudandet i ett första läge.

Satsningen är ett led i att marknadsföra CUB som ett miljövänligt bryggeri. Under fjolåret bytte man ägare från AB InBev till Asahi och den nya japanska ledningen har ambitiösa miljömål för alla sina företag. Bland annat ska alla deras anläggningen drivas med 100 procent förnyelsebar energi senast 2025.

– I fjol satte vi solen över Australien i arbete och började att brygga Victoria Bitter med 100 procent solenergi. Ni lanserar vi landets första program där de som satsat på solenergi belönas med vårt öl, säger Brian Phan på bryggeriet till The Drinks Business.