Snart okej att bära ölen till uteserveringen

Nu ska reglerna för öl på uteserveringar ändras i Stockholm. Tanken är att det ska bli tillåtet att själv bära sin öl till uteserveringen.

De svenska reglerna säger att om uteservering inte ligger i direkt anslutning till baren, måste personalen bära ut din öl. Så är det på många platser i bland annat Stockholm och Göteborg, där det kan vara en trottoar eller en gångväg mellan baren och uteplatsen.
Men nu vill Stockholms kommun ändra på det.
Den grönblå majoriteten i socialnämnden föreslår nu en regelförändring. Så länge restaurangen har tillräcklig uppsikt ska gästen själv kunna beställa och bära ut sin dryck. Nämnden uppdrar socialförvaltningen att se över riktlinjerna för att förändringen ska kunna träda i kraft inför sommaren 2020.
– Vi ska minska krångliga regelverk genom att se över riktlinjerna för friliggande uteserveringar. Min förhoppning är att det ska resultera i fler uteserveringar i staden, säger Jan Jönsson (L), socialborgarråd i Stockholms stad.
Ett problem med de nu gällande reglerna har varit att gästen inte heller har fått bära in sin till öl i baren om det till exempel börjar att regna eller om du vill gå på toaletten. Men nu ska detta alltså ses över i Stockholm.